Франц Йозеф Гренцебах и Работилница за Бъдеще България

Франц Йозеф Гренцебахоснова Работилница за бъдеще България.

Работилница за бъдеще България е неправителствена организация, която ще кандидатства за Евро Субсидии. По програмата за развитие на селските райони могат да кандидатстват новосъздадени фирми, Млади предприемачи, Общини, НПО, Вероизповедания, Читалища, Земеделски производители и др.

Всички мерки от националния план за развитие на селските райони, разказва Франц Йозеф Гренцебах, се финансират от Европейски земеделски фонд за развитие, който не е част от структурните фондове на общността.

„Развитие на слеските райони” замени изтеклата през 2007 година присъединителна програма САПАРД. Мерките, които ще трябва да изпълни и по националния стратегически план за земеделието, са почти същите.
Към националния стратегически план ще бъде изработена референтна рамка, която ще определи коя програма в кои сектори ще действа и какви мерки ще се изпълняват в тях. Сред основните стратегически цели на плана са развитието на конкурентоспособността в селското и горското стопанство и на основан от иновации хранително-преработвателен сектор. Сред другите задачи е и опазването на природните ресурси и защитата на околната среда в слеските райони.
Ще бъдат изготвени инвестиционни проекти, както и програми за преработка и маркетинг на природни ресурси. Сред главните цели на стратегическият план за селските райони е тази за насърчаване на възможностите за подобряване качеството на живот. Всички тези мерки са познати и ще бъдат изпозлвани от инициатора на Работилница за бъдеще България Франц Йозеф Гренцебах.

Публикувано на Без категория и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Франц Йозеф Гренцебах и Работилница за Бъдеще България

  1. Иван каза:

    Да, познавам тази програма, но за съжаление тя не е добър отговор на българската действителност. В българските села има два вида потенциални пклзватели на програмата -такива, които не разполагат на практика със собствен капитал, и разчитата на парите от програмата и такива, които имат много собствен капитал и нямат напрактика нужда от тази програма. За хората, които искат да развият собствен бизнес, първоначалната инвестиция е често непосилна. В случай, че определена част от средствата се забавят, те трябва да се осигурят от инвеститора. Той често не разполага с тези средстав и се налага да вземе заем. Доходът, който полчава от тези дейности, опрделено не стига за да изплати дори и дълговете си. За големите инвсетитори е често губене на време и пари да инвестират в персонал, който да им пише проектите и да се съобразяват с безброй формалности, които напрактика често изкривяват тяхната идея

  2. Ванчо каза:

    Програмата действително е подходяща за вече успешни предприемачи, които искат да разширят дейността си или за дейност, която е много добре премислена и в най-близък план ще започне да носи приходи. Преди да започнете да задействате какавато и да било дейност, хубаво е да намерите добри бизнес консултанти.

Вашият коментар